עלות בניית מרתף – עלות בנייה וחפירת מרתף 100 מטר מתחת לבית קיים.
כל המידע עבור בניית מרתף בבית בנוי קיים . שלבי בניית וחפירת מרתף מתחת לבית קיים. מה העלות לבניית מרתף מתחת לבית – האם כדאי לבצע את העבודה ללא היתר.
בניית מרתף
ישנם שני סוגים של עבודות בניית מרתף יש בנייה מתחת לבית קיים ויש בניית מרתף שמתוכננת מראש ומבצעים אותה עם תחילת הבנייה. במידה וברצונכם לבנות מרתף מראש ביחד עם שלד הבית גלגלו מטה תחילה נדבר על מרתף בבית קיים.
עלות בניית מרתף מתחת לביית קיים
לנקוב בסכום כמה יעלה לכם לבנות את המרתף זה יהיה קשה כל עוד לא יודעים את הפרטים ורואים את טוואי השטח. בכל מצב תמחור העבודה קשור מאוד בתכנון שלכם עד כמה להשקיע ולאיזה תוצאה סופית רוצים להגיע. כדאי שתיקחו בחשבון את הפרטים הבאים בהערכת המחיר ובדיקת הכדאיות שאתם עושים.
אני ארשום את תהליך העבודה בראשי פרקים מקווה שתצליחו לקבל אינדיקצייה לגבי שלבי העבודה ותנסו להבין את הערכת המחיר.
הכנת השטח לפני חפירת מרתף:
תחילה צריך להכין את השטח לעבודות החפירה והפינוי הרבה פעמים נצטרך לבצע ניקוי וגיזום של שטח העבודה והכנת דרכי הפינוי של העפר שיצא מהחפירה. במקרים מסוימים נצטרך גם לבצע חיתוך של הבטון על מנת ליצור פתח שבו יוכלו להיכנס כלי הצמ"ה לטובת החפירה.
חפירת המרתף ופינוי האדמה
בדרך כלל חפירה מתבצעת בעזרת שני כלים עיקריים: מיני מחפר ומיני מעמיס (בובקט)
יום עבודה של כל כלי כזה מתומחר בין 1,500-2,000 ש"ח. המחיר משתנה בהתאם לסוג הכלי ומספר ימי העבודה.
כמה זמן לוקח לחפור מרתף?
חפירת מרתף תלויה מאוד בסוג הקרקע ודרכי הפינוי. במקרה שבו הקרקע היא חולית או אדמה אז החפירה תתבצע במהירות יותר.. יש הרבה מקרים שבמהלך הבנייה נדרש הקבלן למלא את החלל שמתוכנן להיות מרתף ועכשיו רק צריך לפנות את הפסולת במקרה כזה החפירה הולכת במהירות יותר.
פינוי החומר לאחר החפירה
דבר נוסף שדורש התייחסות בכובד ראש זה עניין פינוי הפסולת. בכל חפירה יש את הצורה והדרך שבה נפנה את החומר. ברוב המקרים נפנה את החומר בעזרת מכולות לפינוי פסולת. יש מכולות בגדלים שונים בדרך כלל מה שמשתמשים רוב קבלני הפינוי זה מכולות של 8-10 קוב. מחיר עבור כל מכולה שתצטרכו לפנות נע בין 800-1,000 ש"ח.
כמה מכולות פינוי תצטרכו בשביל לפנות את החומר?
תעשו חישוב מה גודל החפירה (מ"ר כפול הגובה) תקבלו את נפח המרתף בקוב. יש פתגם שאומר: "אֵין הַבּוֹר מִתְמַלֵּא מֵחֻלְיָתוֹ" זה אומר שנפח המרתף שנחפור יגיע לנפח גדול יותר בפינוי. אנחנו מעריכים בדרך כלל תוספת של 30 אחוז.
אני רוצה שנעשה חישוב אחד לדוגמא יחד: גודל המרתף 810 מטר סה"כ 80 מטר רבוע. עומק החפירה 3 מטר. 80*3 שווה 240 קוב. נוסיף 30 אחוז כי הנפח בחפירה עולה 240 כפול 1.3 שווה 312 קוב.
נחלק את ה312 לפי מכולות של 10 קוב יוצא שאנחנו צריכים 31 מכולות תכפילו ב1,000 שח למכולה עלות פינוי החומר 31,000 ש"ח.
*טיפ קטן לקבלן המכולות אתם אחלה לקוחות יש לך כמה עשרות מכולות שאתם צריכים.. שאתם מתקשרים לקבל הצעת מחיר תציינו שאתם תצטרכו כמה וכמה מכולות.. במידה ובחפירה צפוי להיות אדמה תיידעו אותו יכול להיות שיש לו צורך באדמה שלכם וזה יוריד לכם ולא משמעותית את עלות הפינוי.. בשונה מפסולת בנייה ששם צריך קבלן הפינוי לשלם עבור הטמנת החומר.
פינוי החומר בעזרת הייבר:
יש דרך חסכונית לפינוי החומר עם הייבר. כמובן במידה ותנאי השטח מאפשרים זאת… מה שעושים פשוט מערימים את כל החומר בערימה בסמוך למקום שבו יכולה להגיע משאית. בסיום החפירה מביאים מחפרון ומשאית הייבר ומפנים את כל החומר.
חישוב ימי עבודה של הכלי צמ"ה ואיזה כלים נצטרך?
בשביל לחפור את המרתף מתחת לבית נצטרך שני כלים אחד שיחפור שני שיפנה. לחפירה נשתמש במיני מחפר מה שמכונה גם מיני באגר. כלי זה יעיל מאוד בעבודות חפירה וניתן להרכיב עליו גם פטיש חציבה במקרה שנתקל בסלע או בבטון במהלך החפירה. הכלי השני שצריך זה בובקט כלי זה יסייע לנו לפנות את החומר החוצה לטובת הפינוי.
ברוב המקרים נעבוד עם שני כלים אלו במקביל שאחד חופר והשני מפנה. בשביל להעריך את משך העבודה כדי להתייחס לדברים הנל: כמה קשה הקרקע שנדרש לחצוב בה? לחפור באדמה לא יקח אותו זמן כמו חפירה בסלע.. דבר שני זה מרחק והדרך אל הפינוי, יש מקרים שבהם נצטרך לקחת את החומר אל מקום רחוק מה שידרוש ממנו יותר זמן עבודה. חשוב גם לבחון את תנאי השטח במידה ויש עליות.ירידות או מעברים צפופים הפינוי יקח יותר זמן..