Google ג גוגל
4.9
מבוסס על 18 ביקורות
×
חפירת מרתפים בגן יבנה | בניית מרתפים בגן יבנה - בולדוזר פיתוח

חפירת מרתפים בגן יבנה

חפירת מרתפים ב גן יבנה

 

 

אנו בבולדזר-פיתוח מעניקים ללקוחותינו בין השירותים השירות של חפירת מרתפים ב גן יבנה, עבודות אלו נעשות שימוש בכלי העבודה שברשותינו ובזכות צוות העובדים המסור שלנו

עלות בניית מרתף – עלות בנייה וחפירת מרתף 100 מטר מתחת לבית קיים.

כל מידע עבור בניית מרתף בבית בנוי קיים. שלבי בניית וחפירת מרתף מתחת לבית קיים. מה העלות לבניית מרתף מתחת לבית – האם כדאי לבצע את העבודה ללא מציע.

בניית מרתף ב גן יבנה

אולי שני סוגים של עבודות בניית מרתף יש בנייה מתחת לבית קיים ויש בניית מרתף שמתוכננת מראש ומבצעים אותה עם תחילת הבנייה. משמעות וברצונכם לבנות מרתף מראש ביחד עם שלד הבית גלגלו מטה תחילה נדבר על מרתף בבית קיים.

עלות בניית מרתף ב גן יבנה מתחת לביית קיים

לנקוב בסכום כמה יעלה לכם לבנות את המרתף זה יהיה קשה כל עוד לא יודע את הפרטים ורואים את טוואי השטח. בכל מצב תמחור העבודה קשור מאוד בתכנון שלכם עד כמה להשקיע ולאיזה תוצאה סופית רוצים להגיע. כדאי שתיקחו בחשבון את הפרטים הבאים בהסדר מחיר ובדיקת הכדאיות אתה עושה.

אני ארשום את העבודה העבודה בראשי פרקים מקווה שתצליחו לקבל אינדיקצייה לגבי שלבי העבודה ותנסו להבין את הערכת המחיר.

 

הכנת השטח לפני חפירת מרתף:

תחילה צריך להכין את השטח לעבודות החפירה והפינוי הרבה פעמים נצטרך לבצע ניקוי וגיזום של מקום העבודה והכנת דרכי הפינוי של העפר שיצא מחפירה. במקרים מסוימים

 

חפירת המרתף ופינוי האדמה

בדרך כלל חפירה מתבצעת משתמשים שני כלים עיקריים: מיני מחפר ומיני מעמיס (בובקט)
יום עבודה של כל כלי כזה מתומחר בין 1,500-2,000 ש"ח. מחיר משתנה לצורך לסוג הכלי ומספר ימי העבודה.


כמה זמן לוקח לחפור מרתף ב גן יבנה?

חפירת מרתף תלויה מאוד בסוג הקרקע ודרכי הפינוי. במקרה שבו הקרקע היא חולית או אדמה אז החפירה תתבצע לעשות יותר .. יש הרבה מקרים שבמהלך הבנייה נדרש הקבלן למלא את החלל שמתוכנן להיות מרתף ועכשיו רק צריך לפנות את ההפסלה במקרה כזה החפירה הולכת יותר.

חפירת מרתף ב גן יבנה
פינוי החומר לאחר החפירה:

דבר נוסף שדורש התייחסות בכובד ראש זה עניין פינוי הפסולת. בכל חפירה יש את הצורה והדרך שבה נפנה את החומר. ברוב המקרים נפנה את החומר באמצעות מכולות לפינוי פסולת. יש מכולות בגדלים שונים בדרך כלל מה שמשתמשים רוב קבלני הפינוי זה מכולות של 8-10 קוב. מחיר עבור כל מכולה שתצטרכו לפנות נע בין 800-1,000 ש"ח.


כמה מכולות פינוי תצטרכו בשביל לפנות את החומר?

 

תעשו חישוב מה גודל החפירה (מ"ר כפול הגובה) תקבלו את נפח המרתף בקוב. יש פתגם שאומר: " אֵין הַבּוֹר מִתְמַלֵּא מֵחֻלְיָתוֹ " זה אומר שנפח המרתף שנחפור יגיע לנפח גדול יותר בפינוי. אנחנו מעריכים בדרך כלל תוספת של 30 אחוז.

אני רוצה שנעשה חישוב אחד לדוגמא יחד: גודל המרתף 8 10 מטר סה"כ 80 מטר רבוע. עומק החפירה 3 מטר. 80 * 3 שווה 240 קוב. נוסיף 30 אחוז כי הנפח בחפירה עולה 240 כפול 1.3 שווה 312 קוב.

נחלק את ה312 לפי מכולות של 10 קוב יוצא שאנחנו צריכים 31 מכולות תכפילו ב1,000 שח למכולה עלות פינוי החומר 31,000 ש"ח.

 

*טיפ קטן לקבלן המכולות אתם אחלה לקוחות יש לך כמה עשרות מכולות שאתם צריכים.. שאתם מתקשרים לקבל הצעת מחיר תציינו שאתם תצטרכו כמה וכמה מכולות.. במידה ובחפירה צפוי להיות אדמה תיידעו אותו יכול להיות שיש לו צורך באדמה שלכם וזה יוריד לכם ולא משמעותית את עלות הפינוי.. בשונה מפסולת בנייה ששם צריך קבלן הפינוי לשלם עבור הטמנת החומר.


פינוי החומר בעזרת הייבר:

יש דרך חסכונית לפינוי החומר עם הייבר. כמובן במידה ותנאי השטח מאפשרים זאת…  מה שעושים פשוט מערימים את כל החומר בערימה בסמוך למקום שבו יכולה להגיע משאית. בסיום החפירה מביאים מחפרון ומשאית הייבר ומפנים את כל החומר.

 

חישוב ימי עבודה של הכלי צמ"ה ואיזה כלים נצטרך?

בשביל לחפור את המרתף בגן יבנה מתחת לבית נצטרך שני כלים אחד שיחפור שני שיפנה. לחפירה נשתמש במיני מחפר מה שמכונה גם מיני באגר. כלי זה יעיל מאוד בעבודות חפירה וניתן להרכיב עליו גם פטיש חציבה במקרה שנתקל בסלע או בבטון במהלך החפירה. הכלי השני שצריך זה בובקט כלי זה יסייע לנו לפנות את החומר החוצה לטובת הפינוי.

ברוב המקרים נעבוד עם שני כלים אלו במקביל שאחד חופר והשני מפנה. בשביל להעריך את משך העבודה כדי להתייחס לדברים הנל: כמה קשה הקרקע שנדרש לחצוב בה? לחפור באדמה לא יקח אותו זמן כמו חפירה בסלע.. דבר שני זה מרחק והדרך אל הפינוי, יש מקרים שבהם נצטרך לקחת את החומר אל מקום רחוק מה שידרוש ממנו יותר זמן עבודה. חשוב גם לבחון את תנאי השטח במידה ויש עליות.ירידות או מעברים צפופים הפינוי יקח יותר זמן..


כדאיות בניית מרתף בבית קיים

 

אני יכול לומר לכם שלא משנה מה תוואי השטח שלכם ומה סוג הקרקע, במידה ובניית מרתף היא האפשרות היחידה שלכם להרחיב את גודל המבנה שלכם, סביר להניח שזה ישתלם לכם. בישראל נכון ל2020 כל מטר רבוע בנוי שווה הרבה כסף. אם חושבים לטווח הארוך ההשקעה שלכם תהיה משתלמת ובמידה ובמרתף תיבנו יחידת דיור ההשקעה שלכם תחזור תוך כמה שנים.

בניית מרתף בגן יבנה ללא היתר

במקרים מסוימים לא ניתן לקבל היתר לבניית המרתף או שהבקשה נדחית מסיבות כאלו ואחרות.. אני לא בא להגיד לכם במעמד זה עשה או לא תעשה אני רק יציין כמה פרטים..

 

בניית מרתף ב גן יבנהבניית מרתף קשה לבצע מבלי שישימו לב השכנים.. איך שלא נסתכל על זה האיזור הופך ליהות סוג של אתר בנייה.. לכן במידה ויש איזה סכסוך עם אחד השכנים וקיים חשש שהנל יקרא לרשויות החוק תשקלו צעדכם מחדש..

בדרך כלל נצטרך להציב מכולה בקרבת מקום שתתחלף בכל פעם שתתמלא לטובת פינוי פסולת החפירה.. המכולה היא אחד מהגורמים "שמסגירים" את עבודת החפירה.

 

יש פתרון נוסף לפינוי הפסולת מבלי  להניח מכולה זה רלונטי בעיקר למקומות ששטח החפירה קטן יחסית. העקרון הוא פשוט לפנות לאט לאט בעזרת שקים. את חומר החפירה נמלא בתוך שקים ונפנה אותם בחסות החשיכה בצורה ידנית או ע"י מנוף תלוי כמובן בגישה כל מקרה לגופו. לפנות בעזרת מנוף יכול ליהות פתרון מעולה בהרבה מקרים. פשוט למלא שקי באלות ולהזמין מנוף בסוף כל יום.

בכל מצב אם רוצים לבנות מרתף ללא היתר כדאי לבצע הכל להסתיר את העבודה שלא יראו ולצמצם רעשים ככל שניתן. אם יש לכם רצון או תכנון לבצע שיפוץ בחלל הבית או החצר כדאי לבצע זאת במקביל זה יכול לשמש כסיפור כיסוי מעולה.

 

כדאיות בניית מרתף בגן יבנה ללא היתר

 

האם כדאי לבנות מרתף ללא היתר? זאת סוגיה באמת ואיך שלא נסתכל על זה צריך ביצים גדולות בשביל לבנות מרתף ללא היתר. אם נסתכל על זה בחשיבה כלכלית הדברים נראים קצת אחרת. רק צריך לקחת כמה דברים בחשבון: יכול להיות שיעצרו לכם את העבודה באמצע ותצטרכו להתחיל לשחק עם הרשויות קצת חתול ועכבר. מה יקרה בסוף התהליך זה תלוי מאוד בסיטואציה וברשות המקומית. זה מתחיל בצו הפסקת עבודה ויכול להגיע גם לקנסות ולבית משפט. הדברים האלה בדרך כלל לא יסבכו אותכם אבל יעלו לכם כסף. הפסקת עבודה עולה כסף, קנסות זה כסף בתי משפט זה כסף. דבר נוסף שהבנתי עם השנים שהזמן גם עושה את שלו. לפעמים נדרש לעצור את העבודה עד שיעבור זעם או השכן דירה ואחר כך אפשר להמשיך לעבוד. בחפירת מרתף ללא היתר צריך הרבה פעמים סבלנות כי לפעמים אופי העבודה והפוליטיקה שמסביב דורשת לבצע את העבודה בהמשכים או לחלופין לאט לאט. חלק מהרשויות במקרה של תפיסה ידרשו לאטום את המרתף נרחיב על זה בהמשך.

לסיכום בניית מרתף בגן יבנה ללא היתר היא ממלכת האי ודאות. אך לבסוף יכולה להיות מאוד משתלמת מבחינת כלכלית.. מטר רבוע בנוי בישראל שווה הרבה כסף ויכול לשמש אותכם לכל צורך שתבחרו ובמידה והמרתף מיועד ליחידת דיור להשכרה יחזיר גם את עלות הבנייה והקנסות.

איטום מרתף שנבנה ללא היתר

יש מקרים שבהם נדרש לאטום את המרתף שנבנה ללא היתר. בחלק מהמקרים נצטרך לאטום את המרתף באופן זמני בלבד. יש כמה דרכים לבצע פעילות זאת רק כדאי לחשוב מה יהיה לנו הכי קל לפנות חזרה שנצטרך. הרבה פעמים ניתן לבנות פשוט קיר מבלוק שהמרתף יראה אטום למראית העין. במקרים מסוימים נצטרך לאטום לגמרי. כדאי לעשות זאת בעזרת חומר שלא יעלה לנו הרבה כסף, ושיהיה קל לפנות אחר כך. חצץ עבה (סומסום) יכול להוות פתרון מעולה וניתן להכניס ולפנות אותו בעזרת משאבת סומסום.

תהליך בניית מרתף מתחת לבית קיים לאחר החפירה:

לאחר שחפרנו את המרתף עוברים לשאר שלבי בניית המרתף שכוללים הכנות לתשתיות, יציקות בטון, איטום, חיזוק המבנה, גמר העבודה.


הכנת תשתית ביוב במרתף שכוללת משאבה טבולה

מרתף בדרך כלל נמוך מגובה קווי הביוב. בשביל לחבר את המרתף אל הביוב נצטרך להכין בור ביוב עם משאבה שתוביל את מי הביוב מעלה אל מערכת הביוב.

תחילה נחשב איפה כדאי להתקין את הבור בהתיחסות למערך הביוב בקומת המרתף ומיקום הבור הקרוב שאליו נרצה להתחבר בשטח המגרש. בעבר היו בונים בורות מבטון היום מביאים בורות מוכנים מפלסטיק שבתוכם תשב המשאבה.

משאבה בבור הביוב תפקידה בין היתר לרסק ולטחון את השפכים היא עושה זאת בעזרת סכינים שממקומים בתחתית המשאבה. השאבה נכנסת לפעילות בצורה אוטומטית והיא מופעלת בעזרת מצוף.

 

אל קו הביוב הראשי נחבר את הצינור שיוצא מהמשאבה בדרך כלל זה צינור שרשורי. יש משאבות שיכולות לדחוס מעלה לכל גובה שתרצו ולכל הספק שתצטרכו. צריך רק לראות שקונים משאבה נכונה. המשאבה עושה טיפה רעש כדאי לבודד אותה.. ומנגד גם להשאיר גישה אל בור הביוב למקרה של תקלה או טיפול במשאבה.

 

איטום מרתף מתחת לקרקע

איטום המרתף זה אחד מהמורכביות הגדולות בבנית מרתף וחייבים להשקיע בהם מחשבה רבה. אתם לא רוצים להגיע למצב שנכנס לכם מים ורטיבות דרך קירות או רצפת המרתף.

 

ההתמודות העיקרית שלנו היא סביב ניקוז מי הגשמים שמגיעים בחורף. בבנית מרתף מתחת לבית קיים ברוב המקרים החפירה שנבצע היא רק מתחת לבית ולא כוללת חפירה בחצר. לכן פתרונות שקיימים בבניית מרתף מאפס עוד בתהליך השלד אינם רלוונטיים פה.

 

איטום רצפת המרתף:

אסביר בקצרה על רגל אחת: במרתף הכי טוב לבצע מערכת כפולה של רצפה וקירות. ההיגיון הוא פשוט! צריך לאפשר למי הגשמים לזרום וכמובן שצריך לנקז אותם לאנשהו…

ברצפה נבצע יציקת בטון שעליה נחרוץ תעלות לניקוז שמתחברות לבור הביוב או לבורות ניקוז שהכנו מראש.. את הריצוף נרצף על גבי שכבה עבה יחסית של חצץ שהמים יוכלו להתנקז דרכם.

 

ניקוז מי הגשמים בקירות המרתף בגן יבנה:

תחילה ניגע בנושא חשוב שקשור מאוד בשלבי העבודה:

חפירה מתחת לבית קיים מתאפשרת במקרה שבו הבית נבנה על גבי עמודים עמוקים או קלונסאות. בחלק מהמקרים יש מעטפת בנויה שהיא חלק מיסודות הבית מעטפת זאת לא תמיד יורדת עד לגובה החפירה המתוכננת. לעיתים נדרש מאיתנו להמשיך את קירות המעטפת כלפי מטה ולבסס אותם באדמה חזרה. עבודה זאת היא קריטית והכרחית לשמירה על יציבות המבנה הקיים. עבודה זאת נעשת בשלבים ומשולבת יד ביד עם עבודת החפירה.

 

אין הרבה מבנים שנבנו בשיטה לעיל ובניית מרתף בסיטואציה כזאת יקרה יחסית. על מנת למנוע חלחול של מים אל תוך המרתף בקירות שהאדמה צמודה אליהם ואין לנו קישה אל תחתית הקיר מבחוץ. הכי טוב לבנות קיר נוסף (מומלץ מבלוק) הקיר החדש יבנה במרחק של 20-30 ס"מ מהקיר החיצוני. בין הקירות נבנה תעלה בתחתית שאליה ינוקזו מי הגשמים שחלחלו דרך הקיר. את התעלה נבנה עם שיפוע אל בור הביוב.

 

בכל מרתף שמתחת האדמה גם אם עשינו ניקוזים ואיטומים כמו שצריך כדאי שהקיר שבחזית המבנה יהיה רחוק מהקיר החיצוני. עם הרטיבות קשה מאוד להתמודד.. מספיק קצת רטיבות על הקיר והטיח והצבע נפגעים. ההמלצה שלנו היא לעשות קיר חדש אפילו מגבס שגם אם יש רטיבות לא יפגע הקיר הפנימי..

 

במקרה שהבית הבנוי עומד על גבי עמודים לאחר החפירה ניצוק רצפה שעליה נבנה קיר מעטפת בין העמודים החיצוניים.. במקרה כזה עבודת האיטום יותר קלה כי בדרך כלל יהיה לנו גישה אל הקירות מעטפת גם מבחוץ.. מבחוץ כדאי לאטום כמו שצריך ובתחתית הקיר לשים צינור שרשורי ייעודי מכוסה בחצץ עבה


פתיחת חלונות ודלתות בחלל המרתף

במידה ויש צורך לפתוח פתחים בבטון לדלת או לחלון או פתח עבור המדרגות כדאי להשתמש בניסור בטון ביהלום. ניתן לחתוך בעזרת ניסור בכל עובי ובכל קוטר. במידה ותצטרכו לבצע חורים בבטון ניתן להשתמש בקידוח יהלום.


אז מה היא העלות למטר בבניית מרתף בגן יבנה?

כמו שרשמתי בהתחלה במחיר משתנה בהתאם לכל עבודה ובבנית מרתף מתחת לבית קיים לא ניתן לקבל הערכה מראש כל מקרה לגופו. לדעתי עברנו על השלבים הנדרשים עד לקבלת חלל המרתף. מקווה שתצילחו ממאמר זה לקבל אינדיקציה עבור העבודה שלכם.


בניית מרתף מתחת לבית קיים עם בולדוזר פיתוח

אז במידה והחלטתם לבנות מרתף מתחת לבית אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר לטובת ייעוץ והערכת מחיר העבודה. ברשותינו מגוון כלי עבודה ואת הידע הנדרש לבצע בניית מרתף מא-ת.

 

ניתן גם להיעזר בשירותים חלקיים בלבד דרכנו, ואת שאר העבודה תבצעו לבד.. אפשר גם שנבוא אליכם וניקח את העבודה בקבלנות..

 

השירותים העומדים לרשותכם דרכנו:

עבודות חפירה וחציבה

השכרת כלי צמ"ה

פינוי פסולת ואדמה

ניסור וקידוח בטון

עבודות שלד

יציקות בטון

חיבור תשתיות

בניית בורות ביוב

ועוד'

 

 

בניית מרתף במגרש חדש​

לפני שנתחיל בעבודה ובתכנונים התקציביים כדאי להביא אל השטח בודק קרקע מוסמך על מנת לקבל אינדיקצייה לגבי סוג הקרקע. ישנם סוגי קרקע שונים שלכל אחד מהם השפעה ישירה על תהליכי העבודה.

שלבי העבודה :​

יועץ קרקע כולל בדיקת קרקע

לפני שנתחיל בעבודה ובתכנונים התקציביים כדאי להביא אל השטח בודק קרקע מוסמך על מנת לקבל אינדיקצייה לגבי סוג הקרקע. ישנם סוגי קרקע שונים שלכל אחד מהם השפעה ישירה על תהליכי העבודה.

מרתף כדאי לבנות בקיץ על מנת להימנע מהפרעה של מי גשמים בתהליך העבודה

שץני סוגי קרקע

קרקע סלעית : תשפיע מאוד על עבודות החפירה קשה יותר לחפור בסלע כידוע לכם. בקרקע סלעית נוצרת בעייה נוספת של חלחול המים נצטרך להשתמש באמצעים הנדרשים על מנת לנקז את מי הגשמים כמו שצריך.​

קרקע חולית : בקרקע שהיא חולית החפירה תהיה יותר קלה. בסוג קרקע זה נצטרך לפעול למניעת שקיעת המבנה בעזרת קידוחי קלונסאות. בקרקע זאת ניתן בקלות יותר למצוא פתרונות לחילחול מי הגשמים מסביב למבנה בעזרת בורות חילחול. ​

מדידה וסימון השטח : בעזרת ציוד המדידה נסמן את גבולות ואת המפלסים במגרש. כדאי לסמן בצורה יציבה שלא תזוז במהלך העבודות חפירה ופינוי המילוי. ​

קידוחי קלונסאות מסביב : במידה ואנחנו חופרים את כל המגרש כדאי בשלב זה לדאוג לתמיכה של המגרש על ידי קלונסאות או לחלופין קירות תמך. בדרך כלל נשאיר צד אחד פתוח לטובת תנועה מן המגרש במהלך העבודה. ​

יציקת בטון דקה : לאחר שייצקנו את יסודות המבנה כדאי לבצע יציקת בטון דקה בעובי 5 ס"מ יציקה זאת עושים בגודל קצת מעבר לגודל המרתף. כדאי לשים ביציקה ניילון וקלקר לבידוד מלמטה. על מנת שיתאפשר בעתיד לאטום בין רצפת הבטון וקירות המרתף באופן יעיל והרמטי. ​

איטום שכבת הבטון : את שכבת הבטון הזאת צריך לאטום בעזרת יריעות איטום. איטום זה נועד למנוע רטיבויות שיגיעו מהקרקע.​

תפסנות וקשירת ברזל : לאחר סיום איטום שכבת הבטון הדקה נתחיל בעבודות ליציקת הבטון של המבנה. לפני שנתחיל בעבודות התפסנות וקשירת הברזל. כדאי לוודא שהכנו את כל ההכנות הנדרשות מראש בדגש על הכנות לניקוז שפכים במבנה. כנ"ל לגבי חשמל תקשורת ואיסטלציה, ​

יציקת רצפת המרתף : לאחר סיום היציקה כדאי להמיר 48 שעות עד ייבוש מוחלט של הבטון לאחר 12 שעות ייבוש כדאי להשוות את יציקת הבטון במים רבים.

בניית תפסנות קירות המרתף : יש דעות חלוקות איך כדאי לבנות את קירות המרתף בעבר היו בונים שני מערכות קירות נפרדות עם רווח בניהם. בין הקירות האלו יש מקום למים לחלחל אל נקודת הניקוז. שיטה זאת יקרה יותר וגוזלת לנו בין 50 – 100 ס"מ סה"כ. </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

הכנות חשמל ואינטסלציה : בבניית קירות בדרך כלל בונים צד אחד של התפסנות ולא מסחריו מגיעים אנשי המקצוע לטובת הכנות חשמל ואינסטלציה. </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

זכרו : ככל שנתכנן מראש איפה כל דבר צריך להיות במבנה ונדע לשים כל דבר במקום המיועד לו נמנע מעבודה קשה בהמשך. בעולם הבניה חשוב לראות תמיד כמה צעדים קדימה !

מחפשים שירות? השאירו פרטים ונחזור אליכם

מידע נוסף

רוצים לדבר איתנו ? בשביל זה אנחנו כאן !

השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם לבדיקת כדאיות ומתן ייעוץ ראשוני.