כשמדברים על "להקדים תרופה למכה" מדברים בדיוק על הדברים האלה, ההזדמנות שלנו למנוע מהטרמיטים להגיע לקירות הבית, דרך סדקים וחריצים שנוצרו בבטון, עוד בשלב הקידוח והחפירות של המרתף. במאמר הבא תוכלו להבין בדיוק איך זה עובד ומה המטרה האמיתית שלנו בשלב זה.
השלב הראשון שעלינו לעשות לאחר החפירות ולפני יציקת המרתף
אז החפירות בקרקע לפני יציקת המרתף הסתיימו, האם אפשר פשוט לצקת את המרתף? בוודאי שלא. בדיוק זה הזמן הנכון והמתאים ביותר לבצע את הניטור בקרקע. הניטור זאת בדיקה שמבצעים לפני התחלת הבניה בשטח הקרקע המיועד כדי לבדוק האם קיימת בקרקע נגיעות של טרמיטים.
הבדיקה מתבצעת באמצעות שימוש בפיתיונות האכלה המיועדים לטרמיטים, הפיתיונות מפוזרים באדמה בצורה מבוקרת ובאופן רנדומלי בשטח האדמה, לאחר כשבוע חוזרים לבדוק את הפיתיונות ואם אכן הייתה אכילה בחלק מהפיתיונות כדאי יהיה לבצע הדברה נגד טרמיטים בשטח לפני תחילת הבנייה.
הטיפול בטרמיטים בקרקע לפני תחילת הבניה
הטיפול בקרקע בשלב זה הוא הפשוט ביותר, בניגוד מוחלט לטיפול בבית שהוא בנוי כאן אנחנו לא נגרום לנזקים ולהרס כלל וכלל. הטיפול מתבצע בכמה שלבים פשוטים ולפי הסדר הזה:
- השלב הראשון – סיום עבודות הניטור: אנו נוציא מהקרקע את כל הפיתיונות שהטמנו וננסה להבין האם כל הקרקע נגועה או רק אזור מסוים בקרקע. כך נוכל להבין טוב יותר באיזה היקף לטפל ובאיזה אופן.
- השלב השני – הכנת הקרקע לטיפול: בשלב זה אנו נכין את הקרקע לקראת הטיפול בשטח, אנו נדאג כי הקרקע תהיה נקיה ופנויה, ללא כל פסולת או חומרי בניה בסביבה וכל דבר אחר שיכול להפריע לנו בתהליכי הטיפול בקרקע.
- השלב השלישי – קידוחים בקרקע: בשלב זה אנו נבצע קידוחים בקרקע הנגועה וניצור למעשה חורים בקרקע בקוטר של 0.5-1 סנטימטר.
- השלב הרביעי – הזרקת חומר הדברה נגד טרמיטים: כעת אנו נזריק את חומרי ההדברה בלחץ גבוה דרך החורים שיצרנו בשלב הקודם, אנו נזריק אך ורק חומר הדברה מאושר ומפוקח לטיפול בטרמיטים.
- השלב החמישי – ניטור חוזר: לאחר שהדברנו את הטרמיטים אנו נבצע ניטור חוזר כדי לוודא שפעולות ההדברה אכן צלחו. אם בניטור החוזר אין אכילה של טרמיטים ז"א שהצלחנו וכעת ניתן להתחיל בבניה, אם יש אכילה של טרמיטים נצטרך לבצע את תהליך ההדברה מחדש.
בכתיבת המאמר השתתף ליעד מרום, מדביר מוסמך רישיון מספר 2798 והבעלים של אתר https://madbirating.co.il/